Nieuws

Zoekt u een sfeervolle locatie voor rouw, trouw of doop dan is het kerkcomplex zeer geschikt.Wil u meer weten over de mogelijkheden voor gebruik en/of … >

Historie

Op de Markt Oostzijde 8 te Oudewater stond in de 17e eeuw een gebouw dat eens een brouwerij was geweest, bekend onder de naam “De …

Lees meer

Agenda

De Oud-Katholieke Kerk in de Leeuweringerstraat 12 is gebouwd op de plek waar voorheen een schuilkerk van de Katholieken heeft gestaan. De kerk en de daarnaast gelegen kosterswoning zijn in 1882 gebouwd. De kerk is gewijd aan Heilige Michael (patroonheilige van Oudewater) en Johannes de Doper. Door de bijzondere inspanningen van verschillende mensen van de OKK wordt de financiĆ«le positie van de kerk versterkt door het openstellen voor toeristen, verhuur voor bruiloften en/of begrafenissen, concerten etc. incl. de nodige promotie en bijzondere diensten.

Niet alleen de kerk is bijzonder om te zien maar ook de aanwezige kunstschattenĀ zoals schilderijen, altaar en een
St. Michaelsbeeld uit 1850 door parochiaan Cor van den IJssel aangeschaft en aan de kerk geschonken.

De kerk is van mei t/m september op woensdagmiddag opengesteld voor publiek van 13.00 to 15.30 uur. In de weekenden afhankelijk van weer en toeristen. Maar een afspraak maken kan altijd. Zie contact.
Ook via het TIP (Toeristisch informatie punt) gelegen rechts naast de kerk.
Het afgelopen jaar bedroeg het aantal bezoekers van de kerk meer dan 5000. Er kan een kaarsje worden aangestoken en een vrijwillige bijdrage geofferd.