IKO oecumenische viering in PGO

viering 19 januari 2020 10.00 in de Protestante Gemeente Oudewater

Gebedsweek 2020-19 t/m 26 januari

In januari is de jaarlijks terugkerende gebedsweek voor de eenheid van de Christenen. Die is van zondag 19 januari t/m zondag 27 januari. Het thema voor de week van gebed is:

Zij waren buitengewoon vriendelijk voor ons”

Dit is ons aangedragen door de Raad van kerken in Nederland in samen werking met kerken in Malta, een eiland staat in de Middellandse zee, tussen Afrika en Europa.

Het “I.K.O.” (Interkerkelijk Kontakt Oudewater) heeft in deze week 2 vieringen gepland.

Zo is er op zondag 19 januari een Oecumenische viering in de Ontmoetings kerk aan de Westsingel 2 te Oudewater, aanvang 10.00 uur. De pastores van de in het IKO samenwerkende geloofs gemeenschappen zullen gezamenlijk in deze viering voorgaan.

Het geboden thema is buitengewoon actueel, omdat ook Paulus als schipbreukeling in de middellandse zee op het eiland Malta aanspoelde.

Na de viering is er ruim gelegenheid om bij een kopje koffie/thee na te praten over het thema van deze dag/week.

Op woensdagavond 22 januari is er een speciaal gezamenlijk avondgebed in de Oud Katholieke Kerk aan de Leeuweringerstraat 14 in Oudewater, aanvang 19.15 uur.

Het thema van deze avond is: Vertrouwen”. Wees niet bang, geloof!

Leden van het IKO-bestuur zullen in deze viering voorgaan. Ook na deze viering is er gelegenheid om bij een kopje koffie/thee na te praten over het thema van deze dag/week.

Via deze weg nodigt het IKO-bestuur iedereen uit om deze jaarlijkse feesten van de eenheid met ons mee te vieren!

 zie ook hier